De Goede, De Slechte en De Lelijke

De Goede, De Slechte en De Lelijke

Dankjewel voor alle berichten, likes en shares op mijn vorige post! Speciale dank naar Indie Game U. Zij hebben mijn blog gedeeld op hun social media met een inspirerend bericht. Je kunt de post hier vinden, alleen in het Engels.

Tot zover ben ik er nog niet uit hoe ik mij voel over mijn blog. Maar dit is al mijn derde post en dat voelt best goed en maakt mij zelfs een beetje blij. Het voelt ook een beetje vreemd omdat het niet bepaald een leuk verhaal is dat ik hier deel. Ik heb ooit geprobeerd om een blog te starten over mij passie game development. Ik heb een keer iets gepost met de volgende regel “Ik hoop dat ik deze blog vaker update dan één keer per maand” Ik heb daarna nooit meer wat geschreven op deze blog haha. Ik heb daar leer uit getrokken en tegenwoordig kondig ik niet snel iets aan voordat het klaar is. Dat geeft mij minder druk omdat ik niet aan een schema vastzit. Het nadeel is dat ik misschien iets niet afmaak omdat er geen echt doel of deadline aan vast hangt. Eigenlijk ga ik waar de wind mij naar toe brengt, wat best goed voelt omdat ik voor mijn werk voornamelijk met deadlines werk. Maar voor mijn persoonlijke projecten hou ik toch van wat meer vrijheid.

Mijn idee was om elke maandag een nieuwe blog post te publiceren, maar ik heb besloten om dit niet te doen omdat ik niet altijd inspiratie heb of gewoon geen zin heb om iets te schrijven. Dus daarom publiceer ik alleen een nieuwe post als deze klaar is. In game development gebruiken we daar vaak de uitdrukking voor “When it’s done!” Wanneer het klaar is. Maar zelfs zonder deadlines is er ruimte voor een plan en zelfs doelen. In mijn geval is het meer een visie. Mijn plan is om weg te blijven van deadlines en dat is een plan. Mijn visie is om het taboe rondom psychische gezondheid te doorbreken en mijn ervaringen te delen.

Ik heb mij voor een lange tijd heel erg alleen gevoeld. Tijdens de jaren dat ik gepest werd maar ook toen ik er nog niet klaar voor was om over mijn mentale problemen te praten. Het was in het begin niet mijn plan om het met iedereen te delen. Maar ja plannen veranderen.

Een aantal mensen heeft mij gevraagd hoe het voelt om open te zijn over mijn psychische problemen. Ik vind het best moeilijk om die vraag te beantwoorden.. Het voelt goed maar ook een beetje vreemd. Vreemd in de vorm van dat ik mijn mentale problemen enigszins promoot. Het is niet iets waar ik trots op ben, maar om het taboe te doorbreken moet ik toch mijn verhaal delen. Het geeft misschien het gevoel dat ik het leuk vind om “zielige” verhalen te schrijven over mijzelf. De waarheid is dat ik het ook leuk vind, anders zou ik het niet doen. Maar het stille gevecht in mijn hoofd maakt het wel is lastig.

Ik heb heel veel stemmen in mijn hoofd en als ik er een paar een naam zou moeten geven dan zou dat zijn, De Goede, De Slechte en De Lelijke oftewel The Good, The Bad and The Ugly geweldige film.
De Goede, is de positieve stem en wil dat ik succesvol ben. De Slechte, is een negatieve stem en vecht vaak met De Goede stem. Als De Slechte wint dan komt De Lelijke stem tevoorschijn en donkere gedachtes nemen mij over, deze stem verteld mij om er een eind aan te maken of dat ik niet waard ben om op deze wereld te zijn. Maar er is een vierde stem, deze stem houd mij op het rechte pad. Het is de stem die zegt:”Oké NU IS HET GENOEG, GA VERDER! ER IS LICHT AAN HET EINDE VAN DE TUNNEL. GEEF NIET OP! GA MUZIEK LUISTEREN, GA NAAR BUITEN. GA UIT BED! Het is de stem die mij laat doorzetten, sterk laat voelen en vertrouwen geeft en vaak met ideeën komt die ik in mijn werk gebruik. Het is een krachtige stoutmoedige stem. De stem zit altijd in mijn hoofd maar neemt niet altijd de controle, alleen als het echt nodig is. Deze stem was in het verleden onderdeel van mijn andere stemmen. Maar ik heb ooit zulke donkere gedachtes gehad dat deze stem zich losgebroken heeft en zijn eigen stem werd. De naam van deze stem is… De Overlever!

Bedankt voor het lezen en als je deze blog post interessant vind deel en like alsjeblieft! Ook kun je altijd een bericht achterlaten of contact opnemen via de contact pagina. 

Jeroen van Werkhoven

Je kan mij vinden op Twitter | Instagram en Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *